Ishockey

VGIK slog Nässjö

Ishockey Värnamo GIK befäster sin toppositio i hockeytvåan och besegrade i kväll Nässjö HC med 5–2.

Nässjö kom till Aplarinken som nästjumbo, men bjöd hemmalaget match in i det sista.

VGIK gjorde enda målet i första perioden genom Alexander Heiel efter 16.51.

Men, i andra akten kvitterade Nässjö efter fem minuter. Dock kom Värnamo igen direkt, 24 sekunder senare var 2–1 ett faktum genom Pierré Nilsson-Grans. Och, än lugnare fick hemmafansen det när Mattias Claar stänkte in 3–1, 34.25 in i matchen.

VGIK bevakade ledningen bra, men Nässjö gav sig inte och fick hopp när de reducerade till 3–2. Då stod matchuret på 52.22.

Drygt två minuter senare tog Värnamo ett järngrepp om segern då Ted Nilsson ordnade 4–2. Inte nog med det, Victor Koppelo gjorde 5–2 och då återstod mindre än fyra minuter.

Seriens toppduo Mörrum och Kalmar tog storsegrar då ”Laxarna” besegrade Gislaved med 9–0 och Kalmar slog Lund med 11–0. Däremot föll Boro/Vetlanda i Alvesta, 3–0 till ASK.

Det betyder att Mörrum leder serien på 32 poäng, Kalmar och VGIK har båda 30 och fyran Boro har 26, liksom Gislaved precis under strecket.

På söndag åker Värnamo till Kalmar, en tuff uppgift men inte omöjlig.