Ishockey

VGIK pressade topplaget Mjölby

Ishockey VGIK var på väg att vända underläge med 0–3 mot topplaget Mjölby i ishockeyns division två. Men det blev till slut förlust med 2–4 (0–1, 1–2, 1–1) efter att gästerna gjort mål i tom kasse.

[21/21]

– Det blev en spännande avslutning, så det är så klart surt att förlora. I slutet av sista perioden försökte vi få in ett mål. Men i stället gav vi bort pucken och släppte in ett bakåt, suckar Alexander Eriksson, tränare i VGIK.

I inledningen av matchen såg inte VGIK ut att kunna sätta stopp för Mjölby som ligger på tredje plats i division två-serien. Östgötalaget har dessutom en formkurva som pekar uppåt med tre raka segrar bakom sig innan dagens match började.

Det var också gästerna som började bäst. Efter bara dryga tre minuters spel fick Petter Johansson, målvakt i VGIK, vittja kassen på Axelent Arena. Första perioden slutade med ledning för Mjölby med 1–0.
– Det resultatet speglade inte matchen, vi hade en rad chanser att göra mål, men pucken ville inte in, konstaterar Alexander Eriksson.

I andra perioden såg det till en början precis lika illa för VGIK. Mjölbylaget ökade efter drygt åtta minuters spel på sin ledning till 2–0. När gästerna i den tolfte minuten sedan gjorde sitt tredje mål såg matchen ut att var förlorad.
Anton Wester gav dock hemmalaget hoppet tillbaka när han bara något mer än två minuter senare lyckades reducera till 1–3. Det resultatet stod sig till pausvilan.

I sista perioden gjorde VGIK ett allvarligt försök att vända matchen, något som var ytterst nära att lyckas. När laget efter åtta minuters spel i sista perioden reducerade ännu en gång, till 2–3 av David Good, blev det en helt öppen historia.
Slutet av perioden blev något stökig med flera utvisningar, något som dock drabbade Värnamo hårdare. Men när Mjölby med tre minuter kvar fick en spelare utvisad tog VGIK timeout och tog ut målvakten för att få in ett kvitteringsmål.
Men det var en chansning som inte höll, i stället var det Mjölby som gjorde mål i den tomma VGIK-kassen, VGIK förlorade med 2–4.

Division två-hockeyn är just nu inne i en intensiv matchperiod med spel varannan eller var tredje dag. VGIK har ny match redan på onsdag då Nässjö står för motståndet, nästa lördag väntar på hemmarink lokalderbyt mot Gislaved.
– Vi spelar jättemycket matcher i tvåan, fler än de gör i både SHL och Allsvenskan. Det börjar ta på krafterna nu, vi har fått flera spelare skadade och börjar få ont om folk. Men inte minst derbyt mot GSK ser vi fram mot. Där har vi revansch att utkräva från senast. Då förlorade vi med 3-4 efter att ha varit i ledning med 3-1, säger Alexander Eriksson.