Ishockey

VGIK-poäng i Olofström

Ishockey Värnamo GIK tog en poäng i bortamötet med Olofström sedan 3–2 kommit 2.18 in på förlängningen.

Henning Grans blev tvåmålsskytt för VGIK. Arkivbild

Henning Grans kvitterade två gånger för VGIK som i slutet av tredje perioden fick spela fem mot tre i en minut och fem mot fyra i en minut utan att göra mål.

VGIK hade i slutet flera chanser till 3–2 och även ett läge med två ensamma mot hemmamålvakten i förlängningen utan att få pucken i mål.
– Synd men det är skönt med en poäng på bortaplan. Vi gör också en mycket bra match, säger tränaren Anders Karlsson.

I första perioden var Olofström klart bättre och hade ledningen med 1–0. VGIK vann andra perioden med samma siffror och spelade då en helt annan ishockey.

– Vi fick mycket bättre fart på framför allt försvarsspelet, inflikar tränaren.

VGIK hade sju man på skadelistan men de junior som fått chansen visade prima takter.

Extra plus i dag till backarna Mattias Claar och Johan Hjalmarsson samt den effektiva anfallstrion Henning Grans, Joakim Rosén och Oliver Wallqvist.

– Jag är glad över en poäng. Det är bra när man spelar borta och visar upp fint spel, summerar tränaren.

Han och VGIK-supportrarna kan nu se fram emot hemmamöte med Mörrum på onsdag. Mörrum leder serien och det kan bli tufft för VGIK. Det är dock jämnt i serien. Mörrum är bara tre poäng före i tabellen.