Ishockey

VGIK klart för Alltvåan – GSK missade

Ishockey Värnamo GIK vände tidigt underläge 0–2 mot Alvesta SK till seger och därmed är en plats i Alltvåan klar.

Vems är pucken?  [22/22]

VGIK vann till slut med 6–2 (1–2, 2–0, 2–0) och hade fem målskyttar. Hugo Liljeqvist svarade för två mål, för övrigt hans första för säsongen. Han svarade för lagets första och sista mål i matchen. Däremellan gjordes målen av  Ted Nilsson, Pierre Nilsson-Grans, Markus Svensson och Erik Lidqvist.

Gislaveds SK missade att hägna med till Alltvåan då man förlorade mot ett Olofström som är klart för Alltvåan.

VGIK inledde svagt men från mitte nav första perioden och matchen ut visade man ett starkt spel:
– Nu är vi där igen och det är skönt, säger VGIK-tränaren Anders Karlsson om att man lyckades bli bland de fyra lagen som går vidare till spel i Alltvåan med start den 7 januari.

Anders var mycket belåten med dagens insats för att man ”släppte in två skitmål i början”, som han säger.

VGIK-spelarna växte efter hand men det var match långt i ni slutperioden. 4–2 kom 7.47 in i denna period och sedan var det inte något snack längre. Alvesta tryckte på men ganska fruktlöst. Mattias Magnusson i hemmakassen visade också prov på stabilt spel.
– Vi visade tålamod. När Alvesta tryckte på kom våra chanser, inflikar Anders Karlsson.

– Kul också att Hugo fick göra två mål.
Hugo Liljeqvist gjorde sin första hela match och förutom två mål visade han prov på fint spel.

Det är starkt av VGIk att vända underläge i denna match och att man trots lite sviktande form på slutet ändå redde upp situationen. Man ska också tänka på att VGIK fått klara sig utan flera av sina nyckelspelare i väldigt många matcher,

Träning fortsätter trots jultider och intensifieras efter nyåret för att man ska komma väl rustad till Alltvåan som består av åtta lag. Övriga lag i serien blir Mörrum, Kalmar, Olofström, Borås, Vänersborg, Mjölby och Bäcken.

Hugo Liljeqvist, tvåmålsskytt. Foto: Jim Carlsson