VGIK föll mot Mörrum

Ishockey Värnamo GIK är nu bara två poäng över slutspelsstrecket efter hemmaförlust mot Mörrum.

Matchen i Aplarinken slutade 2–4 (0–1, 1–2, 1–1).

Skotten var 31–41 (11–11, 11–19, 9–11)..

I tolfte minuten kom gästernas ledningsmål och tidigt i andraperioden ökade man på ledningen i spel i numerärt underläge. VGIK lyckades reducera senare vid denna utvisning när Samuel Sandström svarade för säsongens första mål. Mattias Claar spelade fram.

Med två minuter kvar av mittperioden kom 1–3.

VGIK försökte och försökte men i tredje perioden kom 1–4 med 6.14 kvar att spela. Till slut kom en reducering men det var första 28 sekunder från slutet. Victor Koppelo svarade för årets sjunde fullträff med Mattias Claar som framspelare.

Mörrum har två av seriens målfarligaste spelare i sitt lag och de levererade även i dag: Tom Mäkitalo och Marcus Eriksson.
– De har bra spets. Det har vi inte i lika hög grad som förra året. Jag tycker ändå att vi i spel fem mot fem var lika bra som Mörrum, säger VGIK-tränaren Anders Karlsson.

Mörrum vann inte oförtjänt då man visade bättre kyla och tuffare spel.
– Vi är lite för snälla ibland som vid eget mål, inflikar VGIK-tränaren.

Mattias Magnusson i hemmamålet var sitt lags klart bäste spelare. I övrigt jämnt, ingen som steg fram riktigt idag i anfallsspelet. VGIK saknade helt enkelt spelare med vinnarskalle i kväll.

– Det är små marginaler och vi har fortfarande ödet i egna händer, säger Anders Karlsson.

Två omgångar återstår. Närmast väntar Sölvesborg borta, ett alg som egentligen inte har något att spela för. VGIK-seger där kan betyda att det redan är klart med avancemang till Alltvåan inför sista omgången. Förlust kan betyda att man hamnar under strecket inför sista omgången då Alvesta kommer på besök till Aplarinken.