Ishockey

VGIK blev serietvåa – SIS-kille debuterade

Ishockey Tack vare ett mål i förlängningen av Hugo Liljeqvist räddade Värnamo GIK andraplatsen i ishockeytvåan men hemmalaget Åstorp hade en mycket duktig målvakt. Det hade även VGIK i Skillingarydsfostrade Jonas Malm, som tog det mesta.

Hugo Liljeqvist. Arkivbild

Det blev 3–2(1–0, 1–1, 0–1, 1–0) borta mot Åstorp. VGIK vann skotten med 49–27 (19–4, 14–8, 13–15, 3–0).

VGIK-målvakten Anders Hakelid är skadad och då fick Jonas Malm chansen. Annars spelar Jonas i HC Dalen J20 men kan nu vara aktuell för fortsatt spel i VGIK. Hans debut i division 2 var minst sagt lovande.
– Vi vet inte hur allvarligt skadad Albin är, säger VGIK-tränaren Anders Karlsson som lät ordinarie målvakten Alexander Johansson vila i kväll.

Anders Karlsson var glad över att man blev serietvåa oc samtidigt att igen blev skadad:
– Åstorp spelade mycket fult men fick trots det färre utvisningar än oss. Mycket konstigt noterar Anders.

Han tycker att VGIK var klassen bättre och man borde ha avgjort under ordinarie speltid. Spelarna var kanske inte hundraprocentigt motiverade.

Förutom extra beröm till Jonas Malm går samma till Robin Uhr.

Henning Grans gav VGIK ledningen redan efter 43 sekunder med Markus Albert och Anton Olsson som framspelare. Trots 19–4 i skott blev det inga fler mål i perioden.

Hemmalaget kvitterade 1.33 in på mellanakten och det var först 13.20 in på period som Robin Uhr återgav VGIK ledningen med Anton Netterberg och Mattias Claar som delaktiga.

I tredje perioden hade hemmalaget chans till kvittering på straff men missade den möjligheten. Kvitteringen kom ändå med 55.39 spelat och då var faktiskt VGIK i numerärt överläge.

2.40 in på förlängningen avgjorde Hugo Liljeqvist med Martin Mörck och Anton Olsson som passningsläggare.

Nu väntar lätt träning ett par dagar innan det blir ledigt över julen men sedan träning igen i mellandagarna.
– Nu handlar det om vila, återhämtning för att vi sedan ska vara förberedda för Alltvåan.