Ishockey

VGIK bara förlorar mot HA 74

Ishockey HA 74 från Sävsjö har blivit ett mardrömslag för Värnamo GIK.

Arkivbild från janaurimötet lagen emellan.

Efter 4.31 stod det 2–0 till hemmalaget som till slut vann med 7–0 (2–0, 3–0, 2–0). Därmed har VGIK förlorat säsongens alla fyra matcher mot HA 74.

Läget för VGIK mörkade rejält i kampen om att vinna serien och gå till kvalspel till division ett. Det måste närmast till ett mirakel om VGIK efter chockförlusten ska greja seriesegern..

– Fast vinner vi alla fyra återstående matcherna tror jag det räcker eftersom alla närmast slår alla i den här serien, säger VGIK-tränaren Marcus Bengtsson som inte har givit upp.

Det var så kallad enkronasmatch i Sävsjö och merparten av de 618 i ishallen var glada. HA 74 vann i grundserien båda mötena mot Värnamo med 3–2 och nu i fortsättningstvåan med 3–0 och 7–0. Totalt 16–4.
– Det är jobbigt. HA är ingen favoritmotståndare för oss, säger Marcus Bengtsson.

VGIK fick spela fem mot tre en bit in på andraperioden. Inte ens då lyckades VGIK få till de där riktigt heta målchanserna. HA utnyttjade lite senare att VGIK var en man kort och gjorde 3–0. Strax efter kom 4–0 och då kändes det avgjort.

Sämre målmässigt än i dagens match går inte att finna. Trots 26 skott blev det inget nätrassel. HA sköt 31 skott och gjorde sju mål. De fyra första kom bakom Alexander Johansson och de tre återstående på inbytte Jonas Malm.

Nästa match för VGIK är på Trelleborg hemma på onsdag,

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


1 reaktion på VGIK bara förlorar mot HA 74

Värnamo räcker inte till den här säsongen tyvärr. Bättre ladda om till nästa med starkare backsida och så vidare. Lägg krutet på att jaga backar och några spelare som är bättre än eget stall. Slösa pengar på att vinna gruppen känns nog så där att komma vidare från gruppseger. Blir nog tufft att möta bättre motstånd den här säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *