Ishockey

Värnamos tredje raka

Ishockey Värnamo gjorde ett sent mål i första perioden och ökade likaså med ett sent mål i andra perioden. I slutskedet lyckades Rydaholm få in sitt första mål men Värnamo såg till att stå emot matchen ut och vinna med 2–1, (1–0, 1–0, 0–1). Uppdaterad.

– Tre av tre vinster känns jätte bra, inleder Värnamos tränare Alexander Eriksson.

– Vi har många unga spelare som är orutinerade och var spända inför deras första derby. Det blev en fin fredagskväll med över 500 personer på läktaren, vi gör dock ingen bra hockeymatch men vi gör det som krävs och vinner matchen, fortsätter Eriksson.

Eriksson vill inte lyfta fram någon i rampljuset utan menar på att de vinner som ett lag och förlorar som ett lag.

Målen gjordes av Hugo Larsson och Markus Pettersson.

– Vi gjorde en fin inledningsmatch och har nu spelat två lite sämre matcher. Det krävs att vi blir lite mer rejälare, rakare och cyniska. Sedan har vi ju ett ungt och förhoppningsvis formbart lag som över tid kommer mogna och utvecklas ännu mer, avslutar Eriksson.


— Det känns bra, vi gör en bra match men får inte in pucken. Jag är övertygad om att vi hade vunnit om vi hade gjort första målet i matchen. I andra perioden blir vi även väldigt straffade då vi får en 5 minuters utvisning som jag tycker det inte finns underlag för att döma så, säger Rydaholms tränare Daniel Jonasson.

Målet gjordes av Gustav Nicklasson.

— Vi får in ett reduceringsmål i slutet när vi plockar ut målvakten och spelar med en extra utespelare. Det fanns ju tid för fler mål innan det var slut men som sagt får vi inte riktigt in pucken, fortsätter Jonasson.

— Jag är väldigt stolt över grabbarna som jobbar över 60 minuter och alla stämplar in bra och gör det de ska göra, avslutar Jonasson

 

 

Text: Linn Törnberg

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *