Ishockey

Tre Kronor föll på straffar

Ishockey Tre Kronor förlorade efter straffavgörande mot det ryska laget.

Det ryska laget tog ledningen 15 sekunder in i den andra perioden men i tredje lyckades Sverige kvittera genom Anton Lander. Henrik Tömmernes och Jonathan Pudas fick passningspoäng.

Resten av perioden var det böljande spel  men med fler öppna chanser för ryssarna.

I förlängningen var det Tre Kronor som skapade de klart farligaste målchanserna men 1–1 stod sig i de tio minuterna som det var förlängning.

Det blev straffar. Det var 0–0 efter första omgången, 1–0 till Tre Kronor efter den andra. 2–1 efter den tredje och samma efter den fjärde. Ryssarna kvitterade i den femte omgången och Anton Lander fick chansen att avgöra men missade.

Därmed blev det förlängningsstraffar där ryssarna avgjorde på sin tredje straff fram till seger med 2–1. Svenskarna missade sina fem sista straffar men ryssarna var starkast.

Finland är också finalklart efter seger över Slovakien.

Tre Kronor spelar bronsmatch i morgon mot Slovakien.