Ishockey

Skön derbyseger för VGIK

Ishockey Det blev en tät derbymatch inför drygt 800 åskådare när Värnamo GIK vann bortaderbyt över Gislaveds SK med 3–1 (0–1, 1–0, 2–0).

Victor Persson svarade för 2–1-målet. Arkivbild

Charlie Hellberg gav GSK ledningen 16.31 in i matchen. Det dröjde till ganska exakt mitt i matchen inan VGIK kvitterade och då hade hemmalaget en man i utvisningsbåset. Ted Nilsson var målskytt med Mattias Claar och Pierré Nilsson-Grans som framspelare.

2–1 kom med 3.45 kvar av matchen och då hade faktiskt hemmalaget en man mer på isen. Det hindrade inte Victor Persson från att bli målskytt. Passningspoäng till Henning Grans och Pierré Nilsson-Grans.
– Fick en fin pass av Henning. Tog emot den och sköt ett slagskott förbi deras gubbe som troligtvis skymde Emanuelsson och in i mål, kommenterar Victor glatt.


3–1 kom i tom kasse med åtta sekunder kvar. Victor Koppelo svarade för ”fullträffen”. Pierré Nilsson-Grans fick sin tredje passningspoäng i matchen.

Tack var segern är nu GSK akterseglad med fyra poäng när fyra matcher återstår av serien. VGIK har dock både Olofström och Boro strax efter i tabellen.

Det var verklig derbystämning med lite hatkänslor bland publiken:
– Kändes lite konstigt för mig som själv inte har denna derbystämning, säger VGIK-tränaren Anders Karlsson om inställning från framför allt publiken där det var många glåpord.
Det är knappast hatkärlek supportrarna emellan – åtminstone inte om man lyssnar på vad som skriks ut.

Anders var lättad efter matchen och tycker att VGIK vann rättvist även om det var kamp i 60 minuter. Skönspel blir det sällan i derbymatcher:
– Visst var jag orolig när vi fick en utvisning men knappt fem minuter kvar att spela men skönt att vi kudden kontra in ett mål med en man mindre. Det var krig i hela matchen och våra killar visade fint tålamod. Andraperioden var riktigt bra, berömmer tränaren.

Pierré Nilsson Grans, Ted Nilsson och målvakten Mattias Magnusson får extra beröm hos gästerna.
GSK är nu fyra poäng efterrätt VGIK som har allt i egna händer. Vinner man de fyra återstående matcherna är spel i Alltvåan garanterat men det är knappt troligt att det behövs så många som tolv poäng på de återstående matcherna för att nå målet. Nio lär nog räcka.

– Vi tar en match i taget, avrundar VGIK-tränaren som närmast får se fram emot Boro hemma på onsdag.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *