Ishockey

SIS tappade i slutet

Ishockey Skillingaryds IS hade länge poäng på gång borta mot Diö GoIF. Det var jämnt inför sista tio minuterna, men då drog hemmalaget i från och vann med 7–5.

Diö hade bara en seger på fem matcher, medan SIS kom till Diö ishall med sju poäng i potten som tabelltrea. Och, gästerna inledde bra, hade 3–1 efter första perioden.

– Riktigt bra spel i första och vi borde haft ett eller två mål ytterligare, tyckte SIS-tränaren Daniel Lagander.

Diö reducerade till 2–3 i power play i mittakten och var med i matchen.

– Och, de gjorde 3–3 strax före sista pausen, suckar Lagander, som inte alls var nöjd med den perioden:

– Vi släppte till för mycket och första tio minuterna i andra var otroligt dåliga.

I tredje tog Diö ledningen för första gången ledningen, men ganska snabbt kvitterade Isak Jönsson åt SIS. Det stod således 4–4 inför sista sjättedelen.

– Vi gör inte jobbet och jobbar inte för varandra och ger bort pucken för lätt.

På så sätt avgjorde Diö som ångade fram till 7–4 innan SIS fastställde slutresultatet till 7–5.

Därmed skuggar Diö i tabellen.

– Isak Jönsson gjorde ett bra jobb, men många måste rannsaka sig själva och spela mer för laget, anser SIS-tränaren.

Matchfakta

Diö–Skillingaryd

7–5 (1–3, 2–0, 4–2)

Mål, första perioden: 0–1 (6.36) Mathias Andersson (Ludvig Johansson, Andrew Björklund), 0–2 (11.10) Felix Mattsson (Robin Hjalmarsson), 1–2 (11.33) Martin Sjögren, 1–4 (15.06) Ludvig Johansson (Mathias Andersson, Simon Palm) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–3 (27.46) Simon Fridén, spel fem mot fyra, 3–3 (39.34) Simon Fridén, spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–3 (41.43) Daniel Corell, 4–4 (43.44) Isak Jönsson (Felix Mattsson, Simon Palm), 5–4 (49.42) Pontus Loo, 6–4 (54.06) Tobias Johansson, 7–4 (58.42) Daniel Corell, spel fyra mot fem, 7-5 (59.22) Andrew Björklund (Simon Palm, Ludvig Johansson) spel fem mot fyra.

Skott: 29–32 (8–11, 12–10, 9–11)