Ishockey

SHL-säsongen är över

SHL-säsongen är över

Ishockey SHL skickade under lördagen in en begäran till Svenska Ishockeyförbundet om att ställa in SM-slutspelet 2019/20. Svenska Ishockeyförbundets styrelse har nu beslutat att följa SHL:s begäran.  

– Vi har alla ett ansvar att begränsa coronasmittan i samhället och det är självklart att vi i SHL ska ta vårt ansvar för vår publik och arbetsmiljön för spelare och medarbetare. Det är ett oerhört tråkigt beslut men självklart under rådande omständigheter, säger Michael Marchal, vd SHL.

Det blir inte heller någon upp- och nedflyttning mellan serierna. Det här betyder troligen att Värnamo GIK får stanna kvar i division 2.

– Coronaviruset skapar stor oro och osäkerhet i hela samhället. För oss är det viktigaste just nu att göra det vi kan för samhället i stort, men också att sätta hälsan först för spelare, ledare, funktionärer och publik. Vi har under de senaste dagarna haft en tät dialog med berörda ligaorganisationer om hur vi ska hantera den uppkomna situationen, men också i förhållande till svensk ishockeys tävlings- och seriebestämmelser. Därför har förbundsstyrelsen tagit beslutet att ställa in säsongen för SHL, SDHL Hockeyallsvenskan och Hockeyettan och som en konsekvens av det att inte dela ut något SM-guld i år eller spela färdigt kvalen, säger Anders Larsson, ordförande hos Svenska Ishockeyförbundet.

Taggar
SHL

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *