Ishockey

Mörckt för VGIK efter ny förlust

Ishockey Martin Mörck gjorde mål för Värnamo GIK men i övrigt blev det ett nattsvart resultat, förlust i ”måstematchen” borta mot Olofström.

Martin Mörck gjorde mål för VGIK. Arkivbild

Det som började så bra med ledningsmål slutade med förlust 2–5 (1–0, 0–1, 1–4) och avståndet till sjätteplatsen är tre poäng. Det är visserligen inte mycket men trenden har inte varit bra på sistone, fem förluster på de sex senaste matcherna.

Värnamos tränare Anders Karlsson analyserade snabbt matchen och börjar direkt rikta blickarna mot nästa match som är redan på söndag.

– Vi gjorde en bra förstaperiod i motsats till många gånger tidigare, noterar han.
Samtidigt tycker han att utdelningen uteblev. Det blev bara ett mål och det var i spel fem mot fyra genom Martin Mörck som fick spela i en ny formation för hans del.

1–0 var klart i underkant. Samtidigt var 1–0 för hemmalaget i andraperioden också i underbart.
– Ja, då räddade Alexander Johansson i målet oss, säger Anders Karlsson.

– Hade vi hållit 1–0 inför slutperidoen hade det nog kunna sluta annorlunda. Olofström hade fått jaga, kommenterar tränaren.

VGIK fick inte fart på spelet i de två sista perioderna och i den sista perioden bland annat på grund av flera utvisningar och ett ryckigt spel.

Överbetyg i dag endast till målvakten Alexander Johansson. Övriga måste spela upp sig om man ska nå fortsatt kvalspel, alltså bli bland de sex främsta lagen i Alltvåan.

• Om målen

VGIK tog efter 3.36 ledningen i spel mot fyra. Martin Mörck var målskytt med Markus Pettersson och Oliver Wallqvist som framspelare.

Sju sekunder före sista pausvilan kom kvitteringen och det var givetvis ett opsykologisk mål sett ur VGIK-ögon.

3.51 in på tredjeperioden kom 2–1 och 10.39 3–1 i spel fem mot fyra för Olofström.

VGIK chansade med att ta ut målvakten och då kom 4–1. Med 61 sekunder kvar reducerade

3.51 in på tredjeperioden kom 2–1 och 10.39 3–1i spel fem mot fyra för Olofström

VGIK chansade med att ta ut målvakten och då kom 4–1. Med 61 sekunder kvar reducerade Anton Sandqvist assisterad av Markus Albert och Jonathan Karlsson. 5–2 kom bara tolv sekunder senare.

Skottstatistik: 20–22 (7–9, 7–6, 6–7)

assisterad av Markus Albert och Jonathan Karlsson. 5–2 kom bara tolv sekunder senare.