Ishockey

Laddat SIS går för kvalseger

Ishockey Skillingaryds IS kommer till spel med bästa möjliga lag när man i morgon på Movalla tar emot Valdemarsvik i den första kvalmatchen av maximalt tre

Peter Johansson, tränare som tror på sitt SIS

Med tanke på tidigare möten den här säsongen och att gästerna spelat i Alltrean finns det bara ett läge för SIS. Det handlar om att överträffa insatserna i tidigare matcher och att vinna hemmamatchen.
– Visst är Valdemarsvik favorit men vi går för vinst. Jag känner att vi har en bra chans. Valdemarsvik har dock erfarna spelare och inte minst bra i spel i numerärt överläge, säger SIS-tränaren Peter Johansson som tillsammans med Ronny Windell, Jörgen Malmklint och Christer Peterson har hand om laget.

SIS har haft flera spelare borta på sistone på grund av skador och sjukdom men i morgon är nog alla tillbaka igen. Därmed ska man kunna mönstra tre fulla femmor men om man startar matchen så är för tidigt att säga.

• Låg jumbo
SIS kommer till spel efter att ha vunnit fortsättningstrean. Valdemarsvik har spelat högre upp i alltrean men hade det kämpigt där. Man låg länge sist med blott en seger men avslutade starkt. Fyra av lagets totalt fem vinster kom på de fyra sista matcherna och man segade sig upp till fortsatt kvalspel.

Det är två formstarka som möts då SIS också vann i stort sett allt i slutet på serien. Man har också seriens särklassigt bäste målskytt i form av Axel Thulin som gjorde 21 av lagets 70 mål och spelade fram till 23 mål, men laget består även i övrigt av många duktiga spelare.

Efter torsdagens match blir det retur i Valdemarsvik på lördag. Eventuellt tredje match dagen därpå i Valdemarsvik.
Segraren går sedan vidare till en kvalserie där tre andra lag tillkommer. Där blir det sex matcher för varje lag och seriesegraren flyttas upp till division två.

– Vi är laddade inför matchen och hoppas på stort publikstöd, avrundar SIS-tränaren om torsdagsmatchen.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

SIS i möte med Valdemarsvik hösten 2016

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *