Ishockey

HV-förlust – poäng för Växjö

Ishockey Växjö Lakers lyckades ta en poäng borta mot Frölunda men för HV 71 gick det sämre i hemmamötet med Skellefteå.

Värnamosonen Mattias Tedenby spelade fram till kvitteringen men fler mål än så blev det inte för HV trots överlägsenhet i skott, 31–18.  Matchen slutade 1–3. Växjö förlorade efter straffar mot Frölunda med 3–4.

HV 71 – Skellefteå AIK 1 – 3 (0-1, 1-0, 0-2)

Period 1: PP1 0-1 (16:00) Emil Djuse (Joakim Lindström, Jimmie Ericsson)
Skott: 10-4.
Period 2: EQ 1-1 (16:16) Markus Ljungh (Mattias Tedenby, Andreas Thuresson)
Skott: 6-7.
Period 3: EQ 1-2 (07:18) Joakim Lindström (Bud Holloway), PS 1-3 (12:07) Albin Eriksson
Skott: 15-7.

Totalt: 31-18.

Utvisningar: HV 71 3×2 min., Skellefteå AIK 2×2 min., 2×5, 2 matchstraff
Domare: Sören Persson, LIDKÖPING, Patric Bjälkander, GÖTEBORG
Publik: 6657

Frölunda HC – Växjö Lakers HC 4 – 3 (1-1, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0)

Period 1: EQ 0-1 (11:36) Roman Horak (Kris Versteeg, Joel Persson), EQ 1-1 (15:57) Chay Genoway
Skott: 12-6.
Period 2: EQ 1-2 (03:46) Kris Versteeg (Brendan Shinnimin, Arvid Lundberg), EQ 2-2 (04:53) Ryan Lasch (Simon Hjalmarsson, Anders Grönlund), EQ 3-2 (07:57) Simon Hjalmarsson (Ryan Lasch, Samuel Fagemo)
Skott: 9-13.
Period 3: SH1 3-3 (13:41) Linus Fröberg (Arvid Lundberg)
Skott: 3-10.