Ishockey

Äntligen premiär för VGIK: ”Dragit ut på tiden”

Ishockey Det skulle ha dragit igång redan för ett par veckor sedan, men istider har ställt till det. Men nu är det äntligen dags för seriepremiär i division 2 för VGIK-tjejerna. – Jag ser fram mot den här säsongen, säger tränaren Martin Svensson.

Först skulle man mött Karlskrona på bortaplan i premiären. Men den matchen blev uppskjuten. En vecka senare skulle man tagit emot Linköping på hemmaplan. Men även denna match sköts på framtiden.
– Det är istider som har varit knasiga att få till helt enkelt. Så inget konstigare än så, berättar tränaren Martin Svensson.

Vill utvecklas

Division 2-serien som Värnamo tillhör är en så kallad fristående serie och det finns ingen upp- eller nedflyttning.
– Det handlar mer om att hålla igång verksamheten och så vidare. Mina stora förhoppningar framåt under säsongens gång är att vi kan få in några flickor till från vår egen verksamhet. Det är väl egentligen det jag drivs efter, att kunna hålla så många tjejer som möjligt igång samtidigt i föreningen.

Målet?
– Det är alltid ett mål att vi ska utvecklas och ha roligt tillsammans. Vår förhoppning är att bli bättre än förra året och det innebär trea eller bättre. Det har vi faktiskt chans att kunna bli.

”Alla ska göra sitt yttersta”

Som seriefavoriter utser Martin Svensson Kalmar och Oskarshamns kombinationslag och på lördag får då äntligen VGIK begå seriepremiär borta mot LN 70.
– Jag ser fram mot den här säsongen, för vi har ett bra ”go” i laget och det är många av tjejerna som är väldigt glada att det äntligen ska sätta igång nu. Det har som sagt dragit ut på tiden, så vi vill väldigt gärna ha igång det nu.

Vilka spelare i ditt lag ska man hålla koll på?
– Vi har jättemånga som tagit jättestora kliv. Det kanske inte är så att jag nämner någon, allting handlar om att vi ska utvecklas och bli bättre hela tiden. Alla ska göra sitt yttersta och alla ska bli bättre på något sätt. Det är min tanke, men sedan har vi ju några som har varit med betydligt längre. Så det är klart att de kanske är en nivå högre på något sätt. Men å andra sidan är de bärande spelare som hjälper alla andra.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *