Ishockey

2–0 blev 2–5 för SIS

Ishockey Skillingaryds IS förlorade hemmamatchen mot Lenhovda med 2–5 trots att man hade ledningen med 2–0. Även Rydaholm föll med samma siffror mot Mjölby.

Det började bra för SIS med 1–0 genom Isac Lagander. I början av andra perioden ökade Nils Gunnarsson på till 2–0. Sedan var det slut på det roliga för hemmalaget. Lenhovda hade 3–2 inför slutperioden och ökade sedan på till en klar seger.

– En bra match från vår sida, säger SIS-tränaren Daniel Lagander.
Spelet var bra men man hade inte stolpar och ribba på sin sida, bland annat vid chanser till 3–3.
– Vi bjöd också på ett par mål alldeles för lättvindigt, noterar Daniel.

SIS miste två av sina centrar under matchens gång och det var olyckligt: Mathias Andersson fick matchstraff och Emil Thelander blev skadad.

Extra plus till målvakten Emil Karlsson samt till Erik Karlsson, Jonathan Johansson och målskyttarna

I tabellen rycker nu Lenhovda och SIS verkar få det svårt att vinna serien, som betyder kvalspel uppåt i slutet av säsongen. Serien har dock bara börjat men starten kunde ha varit lite bättre för SIS än vad som nu är fallet.