Innebandy

VIK-sviten sprack

Innebandy Efter sju raka seger tog det stopp för Värnamo IK i innebandytrean när Södra Wätterns IF kom besök och åkte hem till Jönköping med tre poäng. Segersiffrorna skrevs till 7–4 (1–3, 3–0, 3–1).

Arkivbild

Annars började det hur bra som helst för VIK. Emanuel Toftgård hade gett laget ledningen med 2–0 redan efter knappa åtta minuter. Och senare i perioden gjorde Axel Evebring 3–1 och man var ytterst nära ett fjärde mål.

– Hade vi fått 4-1 tror jag att matchen hade varit punkterad, säger VIK-tränaren Deniz Nilsson.

– Nu gjorde vi en riktigt bra första period medan andra och tredje perioden inte gick som vi ville, fortsätter VIK-tränaren.

Man mötte en extremt defensiv motståndare som bildade en ”Berlinmur” framför egna målet. Och det rutinerade manskap som S/W förfogar över klarade man att fullfölja sin taktik. Värnamo fick inte in bollen medan S/W var effektiva de gånger man kom till anfall. Ett misstag av VIK i försvarsspelet straffades direkt av gästerna.

VIK försökte få till en del ändringar i laget – men inget hjälpte mot de defensivt skickliga Jönköpingslirarna. Skottstatistiken 36–21 i VIK:s favör ger en fingervisning om hur matchbilden såg ut.

VIK:s fjärde mål kom i slutminuten genom Edvin Fransson.

Trots förlusten har VIK fortfarande en klar serieledning som visserligen krympte något. Nästa match är mot serietvåan Nässjö på bortaplan.

– Det gäller att vi studsar tillbaka direkt, säger Deniz.

– Bra betyg till hela laget för första perioden. Resten tar vi inte med oss samtidigt som S/W ska ha beröm för sitt sätt att genomföra match, avslutar Deniz.