Innebandy

VIK-seger i seriefinalen

Innebandy Värnamo IK fortsätter att imponera i damtvåan.

VIK besegrade  Gransholm i seriefinalen med 6–3 (2–1, 2–1, 2–1) och Selma Andersson svarade för tre fullträffar. Isabell Johansson, Amalia Rommeskog och Elin Mörck blev enmålsskyttar.

VIK-tränaren Henrik Rommeskog har nästan svårt att fatta hur bra tjejerna spelar just nu:
– Ändå hade vi knappast några bra uppladdning men en inställd träning och vi mötte ett verkligt taggat Gransholm, noterar han.
trots det viade hemmatjejerna att de var det bättre innebandylaget i kväll. VIK förde spelet och såg ett tag ut att gå till en klar seger. Vid 4–2 hade man flera heta lägen till 5–2 men då uteblev målfrossandet.

Gransholm lyckades reducera men då svarade VIK-tjejerna för en av sina inträdande frislagsvarianter och på den kom 53. 6–3 kom sedan i slutet i tom kasse,

– Många kliver fram och alla gör det riktigt bra, berömmer tränaren som inte hade förväntat sig så bra spel i höst. Kombinationen av några rutinerade tjejer och ett stort antal unga tjejer har fått minst sagt önskat resultat.

Extra plus i dag till kedjan med Isabell Johansson, Selma Andersson och Lovisa Josefsson.

Nu är det ett upphåll i serielunken på fyra veckor men de flesta kommer att vara med damjuniorerna i Gothia Cup och några i ungdoms-SM i Umeå. VIK har i år inte mindre än tio lag i Gothia Cup.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *