Innebandy

VIK åter i vinnarsätet

Innebandy Värnamo IK hade kryssat två raka matcher inför kvällens bortadrabbning mot KFUM Jönköping. Då var VIK tillbaka i vinnarsätet och vann med 5–3.

Daniel Jönsson, målfarlig hos VIK. Arkivbild

Skönt att vinna igen då vi kryssat i två raka, säger VIK-tränaren Markus Löppönen och understryker att VIK mött två bra lag då det blivit oavgjort.

KFUM Jönköping låg inför kvällens match på åttonde plats, 13 poäng efter VIK på fjärde plats.

Men, KFUM är ett bra lag, betonar Löppönen.

Ja, det vet Värnamospelarna. När lagen möttes i Värnamo 17 november var det spännande värre. Matchen var inne i sista spelminuten då Daniel Jönsson frälste hemmafansen med vinstmålet, 9–8.

Och, även i dag var det kamp.

Men, nu hade vi bättre läge efter en bra laginsats. Vi fick en bra start och kämpade hela tiden.

1–0 blev 1–1 och i andra perioden drog VIK i från till 4–1. Som blev 4–2 och faktiskt 4–3 i början av slutperioden.

Det var väl lite nerv, menar Markus, samtidigt som hans spelare hade bra koll.

Och, speciellt Daniel Jönsson. Han klev in och avgjorde även den här gången med 5–3-målet då fem minuter återstod. KFUM tog sedan time out, men då hade Värnamo ”stängt butiken”.

Någon du vill framhålla?

Ja, Emil Andersson i målet spelade lysande, men i övrigt var det en stark laginsats.

VIK har ju en bit upp till topp-2, men målsättningen är solklar:

Det är kval som gäller, klargör Löppönen.

Matchfakta

KFUM Jönköping–Värnamo IK

3–5 (1–1‚ 1–3, 1–1)

Mål, första perioden: 0–1 (6.26) Daniel Jönsson, 1–1 (16.53) Robert Söderberg Eriksson.

Andra perioden: 1–2 (2.18) Philip Hultegård, 1–3 (11.54) Joel Toftgård (Viktor Lö), 1–4 (12.35) Daniel Jönsson (Joel Toftgård), 2–4 (13.22) Viktor Sandblom.

Tredje perioden: 3–4 (1.19) Johannes Berglund, 3–5 (15.00) Daniel Jönsson (Philip Hultegård).

Skott: 22–23 (6–5, 6–11, 10–7).

Utvisningar: KFUM 0, VIK 3×2.