Innebandy

Premiär ikväll för föryngrat SIK

Innebandy Ifjol var målsättningen att ta sig uppåt. När man nu går in i en ny säsong ikväll är tanken att fokusera på att ha roligt. – Det kommer bli en föryngring av truppen, säger Skillingaryds IK:s tränare Elias Heijel.

Trots att det är seriepremiär idag borta mot Westbo så är inte SIK-truppen helt satt än.
– Det är inte helt klart än vilka som ska spela och inte. Det är lite därför det är oklart med känslan inför säsongen, berättar tränaren Elias Heijel.

Helt klart är i alla fall att en föryngring av truppen kommer ske då man flyttat upp juniorer. Sedan har andra spelare från fjolåret bytt ort. Den enda som i dagsläget är helt klart att han lämnar är Simon Titusson.
– Det är väl det tyngsta tappet som är klart så att säga.

Målet med säsongen är att ha roligt.
– Tanken är att vi ska ha roligt i grund och botten. Vi har inga mål egentligen i år att ta oss uppåt. Sen ska vi såklart gå för att vinna varje match, men vi har tappat lite spelare och fått flytta upp lite juniorer istället.

Vilka spelare kommer driva laget?
– Vi har några viktiga kuggar. Det är vår lagkapten Anton Hiljesjö. Han kom in inför förra säsongen. Även Adam Carlstedt, han har aldrig spelat lägre än division 2 inför att han kom till oss inför förra säsongen.

Tränaren tar också upp William Tjäderborn.
– Det är väl de som är klara just nu som kommer driva det här laget framåt.

Som seriefavoriter pekar Elias Heijel ut Forserum och Jönköping IK:s utvecklingslag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *