Innebandy

Nära poäng för VIK-tjejerna

Innebandy Värnamo IK var nära poäng när man tog emot Jönköpingslaget Östra i damettan.

Elin Nilsson, en av VIK:s målskyttar. Arkivbild

Det blev en minst sagt jämn och spännande drabbning med slutresultatet 6–8 (2–3, 2–2, 2–3).

VIK kvitterade två gånger i slutperioden men efter 6–6 kom 6–7  bara 18 sekunder senare. Östra kunde hålla undan och gjorde 8–6 med 15 sekunder kvar av matchen. Då hade VIK chansat med att ta ut målvakten.

Trots förlusten mycket starkt av det unga hemmalaget att bjuda upp till en sådan kamp. I grunden var det närmast ett juniorlag mot ett rutinerat seniorlag och nog har VIK framtiden för sig.

Hos Östra var Skillingarydstjejen Sofie Claesson ganska dominant och i det laget spelar även två VIK-produkter som numera bor i Jönköping: Kajsa Stadig och Elin Hallberg. Om VIK haft den rutinen i sitt lag hade det nog blivit en klar hemmaseger.

– Vi gör en mycket bra match. Jag är stolt över alla spelarna och kul att Johanna Junell och Wilma Adler gick in i laget och gjorde så bra ifrån sig, säger VIK-tränaren Henrik Rommeskog.

De två ersatte skadade Linnéa Höögs och Amalia Rommeskog.
– Skönt att vi har en så bred trupp, noterar tränaren.

Spelmässigt var det mycket jämnt och det kunde mycket väl ha blivit hemmaseger.
– Jag brukar inte klaga på domarna men i dag var det bedrövliga insatser, säger tränaren.
Han tänker speciellt på att Östra fick ett mål när bollen nog aldrig var i  mål och när VIK i friläge blev avblåsta för att det hade kommit in ytterligare en boll på planen.

Henrik Rommeskog berömmer hela laget. Som nykomling har man visat att man är ett lag för ettan. Än så länge saknas lite rutin men framåt våren lär man nog kunna plocka ännu fler poäng än man gjort under höstsäsongen.

Nu är det uppehåll i serielunken till 12 januari.

 

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


1 reaktion på Nära poäng för VIK-tjejerna

Vill dementera några saker runt matchen VIK-Östra. Var själv och såg matchen. För det första så satt vi rakt ovanför målet där det omtalade målet inte var nåt att diskutera. Bollen var inne med god marginal. Tränarna kunde omöjligt se det från sin position, då bollen befann sig på ”vår” sida om målvakten. Fånigt att överhuvudtaget diskutera. Att det plötsligt var två bollar på planen är väl heller inget att diskutera. Självklart blåser man av. Tränarna i Värnamo visar dessutom dålig attityd, vilket även smittade av sig på laget. Detta för att få lite annan nyans av matchbilden. Sportmannaskap är väl det första man får lära sig när man börjar att idrotta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *