Innebandy

Bra kvalupptakt för VIK-tjejer

Innebandy Värnamo IK dam vann den så viktiga inledningsmatchen i kvalet till division. En alldeles utmärkt inledningsperiod fällde utslaget. VIK-segern skrevs till 4–2 (3–0, 1–1, 0–1).

[21/21]

– Första perioden var en av våra bättre i år. En nykomponerad kedja med Lovisa Josefsson, Tove Söderberg och Isabella Johansson trivdes riktigt bra tillsammans, säger tränaren Henrik Rommeskog.

VIK var aldrig riktigt i fara även om det blev lite smånervöst när Ryd gjort sitt andra mål. Men man klarade att spela av matchen på ett bra sätt.

Det hade inte gått fyra minuter när VIK skaffat sig 2-0 och den fina matchstarten förvaltades på ett bra sätt.

Kvalserien består av fyra lag och segraren garanterad uppflyttning. Men det kan bli fler lag beroende på kvalspel upp till allsvenskan.

Redan på söndag möter man Olofström på hemmaplan och avslutning blir det nästa veckoslut mot CL-98 från Kalmar.

VIK visade sig således från sin bästa sida när det som bäst behövdes och löste sina uppgifter på ett briljant sätt.Målen gjordes av Isabella Johansson, Signe Nilsson, Alma Olsson och Lovisa Josefsson.

Text: Erik Sjöberg