Innebandy

Bildspel: Två mål av Astrid Berg när VIK vann

Innebandy Astrid Berg svarade för de två första målen när Värnamo IK hemmavann i damettan. Det blev 3–1 mot Ryd.

Mål...  [16/16]

VIK-tränaren Henrik Rommeskog var nöjd med insatsen och framför allt med försvarsarbetet. Framåt var det också bra även om det i förhållande till spel och målchanser blev en alldeles för liten seger.
– Ja, det här är en match som vi ska döda tidigt, säger han.
Förlösande 3–1 kom med blott tre minuter kvar genom Lovisa Josefsson. Före dess hade Astrid Berg gjort 1–0 och 2–1.

• Perioderna
Strax efter 1–0 kom överraskande en kvittering och det var en av få chanser för Ryd i denna period. VIK skapade desto mer.
I andra perioden tappade hemmalaget lite och Ryd kunde jämna utspelet. Ändå kom ett ledningsmål för VIK.
I tredje perioden var det hemmalaget som var bäst.
Värnamo spelade den mest konstruktiva innebandyn medan Ryd mycket satsa på att bara lyfta fram bollarna för att på det sättet få till farligheter.

• Härliga VIK-mål av Astrid Berg
Astrid Berg var en av planens bästa spelare med två härliga mål och fint spel även i övrigt. Signe Lindquist fick gå ned på backen och det var till full belåtenhet. Även målvakten Evelina Bolmvall storspelade. VIK har nu två väldigt duktiga målvakter, alltså inte bara som tidigare Emma Bäckman.