Hästsport

Värnamoryttare kvalade för SM i hoppning

Hästsport I mitten av augusti nalkas SM i hoppning i Falsterbo för såväl ponny som storhäst.

Julia Lindell  [1/3]

Julia Lindell  [2/3]

Emelie Hellström  [3/3]

Kvalandet håller på för fullt och givetvis har coronarestriktionerna medfört utmaningar för ryttarna i form av inställda tävlingar som möjliggör kval. Men VBR – Värnamobygdens Ryttarförening – har redan en del ryttare som vet att de har nått kraven för att få komma dit och det är ponnyryttarna Julia Lindell, Klara Trofast, Cajsa Bergman, Alma Blommesköld och Claudia Göpert.

Julia Lindell har även chans att kvala in till SM med sin storhäst. Om hon lyckas med det är hon kvalad till SM med såväl sin ponny som med sin storhäst och det är en imponerande prestation. Eftersom Julia ännu inte fyllt 18 år så kvalar hon i så fall in som juniorryttare. Chansen att kvala ökade när hon under den gångna helgen tävlade i Harplinge, Skåne. Hon lyckades då sätta sin första felfria runda i 1.35 meters klassen och blev placerad på tredje plats.

– Jag har tävlat min storhäst Hawaii i ganska precis ett år nu och är mycket nöjd över våra resultat, säger en glad Julia.
– Det är svårt att hitta rätt när man köper ny häst, men jag kände direkt att jag och Hawaii matchade första gången jag red henne. Hon är en liten, men spänstig häst. Vårt mål är att kvala in till SM i Falsterbo i augusti. För det behövs dock två felfria rundor i nationell eller elit 1.35 meter. Nu har jag i vilket fall en felfri runda avklarad och hoppas så klart på att vi klarar en till innan kvaltiden är slut, fortsätter Julia.

• Resultat från helgens tävlingar:
Placeringar Värnamoryttare häst Harplinge, Skåne:
Julia Lindell, Hawaii, 3:a, nationell 1.35 meter

Placeringar Värnamoryttare Ponny, Västervik, Småland
Emelie Hellström, Stellan Kan, 1:a + 1:a nationell lätt A, 2:a + 3:a regional lätt B, kategori C

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *