Handboll

VHK tappade i slutet

Handboll Värnamo HK var på väg att vinna bortamatchen mot IK Cyrus men fick nöja sig med 22–22 efter underläge 11–12 i halvtid.  

VHK i grönt mot Cyrus.

Säsongens matcher mot IK Cyrus har alla blivit högdramatiska sådana och även denna gång blev det en högdramatisk tillställning som inte avgjordes förrän i matchen sista kast då Jönköpingslaget kvitterade på straff.

– Vi kom till spel efter en väldigt problematisk vecka där vi på grund av sjukdom, skador och andra frånvaroorsaker tvingats ställa in två träningar och enbart kunnat köra torsdagsträningen med väldigt få tjejer närvarande. Så vi kom till spel med en trupp där vi bara hade en mittsexa och fyra niometersspelare tillgängliga och några kantspelare fick under korta perioder ta otrygga roller, noterar tränaren Peter Alzén.

När två minuter återstod gick VHK upp till ledning 22–20.
– Cyrustjejerna kunde genom en straff och en tvåminutersutvisning på oss reducera. Amanda Bard har redan samtliga tre första straffarmen nu lät Cyrus målvaken Emelie Marias ta denna straff, något som hon gjorde med säkerhet, noterar VHK-tränaren.

Cirka en minut återstod och VHK tog lite för lång tid på sig till avkast och fick ganska omgående en passivitetsvarning. emmalaget åter kan spela sig till ett straffkast när enbart någon sekund återstår. Återigen sätter Marias den i mål med stor säkerhet och även denna match slutar oavgjort.

– Vår duktiga vänsternia Alma Jasarevic är mer eller mindre punktad matchen igenom, trotts detta gör hon sex mål. Stundtals tar vi vara de ytor som skapas på ett bra sätt och Lisa Karlsson är riktigt bra i första halvlek. Hon försvinner något i andra men kan kvittera ut ett bra betyg med säkert straffskytte och hela elva mål på kontot. Amanda i målet ska även ha lite beröm med en hel del fina parader, bland annat tre straffräddningar. Vi har lite för många tekniska fel denna dag samtidigt som vi stundtals krånglar till det lite för oss när Alma är punktad, för att man ska kunna vara helt nöjd. Men samtidigt är det ingen katastrofmatch utan en rätt ok dam-tre-match som säkert gick i publikens smak.

Målskyttar VHK: Lisa Karlsson 11, Alma Jasarevic 6, Zandra Bunnstad 2, Josefine Gerdtman 2 , Sanna Johansson 1

Taggar

Dela