Handboll

Värnamo vann över Ulricehamn

Handboll I går vann hockeykillarna över Ulricehamn och i dag var det handbollstjejerna som lyckades med samma bedrift.

– Två otroligt sköna poäng, kommenterar VHK-tränaren Peter Alzén om segern med 26–22 (10–8) efter mål av Alma Jasarevic 9, Lisa Karlsson 5, Sanna Johansson 3, Dea Livancic 2, Emma Hansson 2 och Josefin Gerdtman 1.

– Hela vårsäsongen har varit lite problematisk för oss med mängder med skador och sjukdomar och förra veckan var inget undantag. Det var till och med så illa så att vi tvivlade lite på om vi skulle kunna ställa ett lag på banan under. Vi lyckades men vissa var ganska krassliga så vi tvingades byta mycket spelare i anfall/försvar för att orka matchen ut. Det var framför allt på nio meter det var lite tunt med enbart fyra spelare tillgängliga på denna position, noterar tränaren.

Matchen är helt jämn under första kvarten innan VHK genom tre raka mål skaffade sig ett övertag. Efter en målfattig inledning av andra halvan fick VHK lite grepp och kunde sakta men säkert dryga ut försprånget och med cirka kvarten kvar att spela hade man sju bollar att gå på.
– Men med förra helgen sista tio minuter i minnet lät vi oss inte ta ut något i förskott denna gång och visar upp en klart mer rutinerad insats i slutskedet och kunde vinna ganska säkert till slut, säger Peter Alzén.

Han ger hela laget stort beröm. Alma Jasarevic fortsätter visa upp en hög nivå. Skillnaden denna gång var att lagets andra nior, Sanna Johansson, Ida Rimark och Lisa Karlsson höll även de en väldigt fin nivå som gav laget lite mer bredd.
– Sedan är det väldigt roligt att se vår sexmetersspelare ta för sig ordentligt, dels genom fler mål därifrån, dels inte minst genom ett bra försvarsspel. Amanda Bard vinner målvaktsmatchen ganska klart denna gång.

– Vi behövde verkligen denna seger nu efter två ganska bleka matcher. Nu lever kampen om tredje platsen även om det kanske krävs segrar även i dem två avslutande omgångarna. Inte för att det har någon större betydelse egentligen, men det är alltid roligare att ha något att jaga, avrundar Peter Alzén.

Taggar

Dela