Handboll

Sverige klart för semifinal – Frankrike väntar

Handboll Sveriges handbollsherrar får nu spela semifinal i VM. Uppdaterat.

Sverige hade det tufft inledningsvis mot Egypten. Vid underläge 8–9 gjorde Sverige ett magnifikt ryck med sex raka mål och gick till halvtidsvila med 14–9.

I andra halvlek kom Efter tillbaka en del när Sverige hade 21–15 och plötsligt stod det 21–18 med tio minuter kvar att spela. Sverige höll dock ganska enkelt undan och segersiffrorna skrevs till 26–22.

Danmark gjorde i sin kvartsfinal processen kort med Ungern och vann med 40–-23.

Norge såg ut att gå till semifinal mot Norge men 25–24 resulterade i 25–25 i andra halvlekens absolut sista sekund. Efter  andra förlängningsperioden stod Spanien som segrare med 35–34.
Danamark – Spanien känns som en helt öppen affär.

Den sista semifinalen Frankrike – Tyskland var länge helt jämn. Det var 16–16 i halvtid och 20–20 en bit in i andra halvlek. Då gick Frankrike upp till 23–20 och höll undan matchen ut. Det blev till slut hela 35–28.

Det här betyder en semifinal ärkerivalerna Sverige -Frankrike emellan på fredag.
Sverige har på senare år haft det tufft mot Frankrike med blott två segrar mot åtta för Frankrike.