Handboll

Sverige klart för kvartsfinal – tack Norge

Handboll De svenska damerna är klara för kvartsfinal i handbolls-VM.

Sverige mötte Rumänien och en seger  skulle betyda nästan  avancemang till kvartsfinal.

Sverige hade 19–14 i paus och 22–16 en bit in på andra halvlek. Dä tappade Sverige fyra raka bollar och det var plötsligt match igen. Sverige kom tillbaka men rumänskorna kämpade och kom så nära som underläge med tre mål. Vid 33–29 med tre minuter kvar av matchen tog Rumänien en timeout – kortpaus. Sverige gjorde 34–29 och kunde hålla undan till seger med 34–30.

Uppdaterat
Nederländerna – Norge mötets klockan 20.30. Sverige är klar för kvartsfinal såvida det inte blir oavgjort med 32–32 eller mer i denna match. Det blev 37–34 för Norge som därmed tillsammans med Sverige går vidare till kvartsfinal. Det är bara att tillägga: Tack Norge!

Möta Frankrike
I kvartsfinalen väntar för svensk del Frankrike som vann grupp 1 efter seger mot det ryska laget med 33–28. Norge möte det ryska laget.
Danmark möter Brasilien och Spanien får ta sig an Tyskland.