Handboll

Storförlust för VHK

Handboll Värnamo HK förlorade med hela 20–36 (10–20) mot HB 78 i Jönköping.

– Hallbys utvecklingslag på bortabana under sportlov där sjukdomsläget varit allt annat än optimalt låter som en svår nöt att knäcka. Det var det också, noterar Värnamos tränare Peter Alzén.

HB 78 har stormat fram i årets seriespel, ja under flera år faktiskt, och har knappt förlorat under två års tid.
– Så att vi skulle vinna idag trodde vi nog inte på allvar på utan vi var mer inställda på att vi ville bjuda upp till dans och kunna vara nöjda med vår prestation. Siffrorna blev något för stora för att vi ska känna att vi uppnådde detta.

Matchen var jämn i tre minuter fram till 3–2. Sedan var det HB för hela slanten.
– Även om vårt spel framåt inte var helt under isen blev vi gång på gång hårt straffade av Jönköpingstjejerna med deras väldigt fina tryck i uppspelen, något som de praktiserade konstant under 60 minuter. I halvlek snackade vi mycket om att försöka spela något jämnare med hemmalaget, vilket vi även gjorde under första kvarten innan det rann iväg lite igen.

– Att vi gör 20 mål framåt känns rätt okej mot detta motstånd, och då är vårt anfallsspel långt från helt perfekt. 36 bakåt är lite för dåligt. Men som sagt det gick undan och HB tjejerna straffade oss bra.

Alma Jasarevic och Sanna Johansson blev Värnamos mesta målgörare och var kanske de två som steg fram lite extra denna dag.

– Nyttig match där tjejerna fick en inblick i vad som krävs om man ska vara med och leka i en serie högre upp. Det vi tar med oss är att vi inte tappar attityd trots hopplöst läge.

Målskyttar Värnamo HK: Alma jasarevic 9, Sanna Johansson 5, Josefine Gerdtman 2, Lisa Karlsson 2, Zandra Bunnstad 1, Ida Rimark 1.

Taggar

Dela