Handboll

Handboll hela helgen

Handboll Nu är det dags för ungdoms-SM i handboll som spelas i Skillingaryd.

Träning inför helgen

HK Vaggeryds P03, pojkar födda 2003, har kvalificerat sig för tredje steget av fem i handbollens ungdoms-SM. På lördag och söndag gästas de av lag från Anderstorp, Linköping, Uddevalla och Linköping. På två dagar spelar de fyra matcher och de å bästa går vidare till steg fyra.

Ove Andersson är tränare för laget och är stolt och glad över att laget är bland de 80 bästa i landet och säger att framgången ligger i att de spelat tillsammans under ett antal år och den kontinuiteten har svetsat samman gruppen som ett lag. Ambitionen är att alla ska få spela och vara delaktiga.

– Dagens idrott går dessvärre mot att man måste elitsatsa och välja idrott i allt tidigare åldrar, menar Ove Andersson. Han tillägger att de har så mycket glädje av handbollen även om de förlorar då och då. Men att få spela USM på hemmaplan är lite speciellt.

Vaggeryd tillhör inte någon av favoriterna enligt Ove Andersson, men med välfyllda läktare och ett bra publikstöd kan laget överraska.

Han hoppas också att helgens handbollsfest kan öka intresset för sporten så att nya förmågor dyker upp för att säkerställa framtiden. Just nu är det lite tunt på handbollsfronten i Vaggeryd, men nu får vi möjlighet att bjuda på bra handboll på hemmaplan, avslutar Ove Andersson.

På väg mot mål

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *