Handboll

Framgångsrik helg för HK Vaggeryd

Handboll I helgen har handbollsungdomar från HK Vaggeryd spelat Aprilcupen.

Foto: Privat

På de fyra matcherna P11 spelade under lördagen fixade man fantastiska 24-11 i målskillnad och vann alla matcher. För motståndet stod, i tur och ordning, OV Helsingborg, Halmstad, Anderstorp och Hallby, där den jämnaste matchen spelades mot Halmstad. Där räddade Vaggeryds målvakt Aston Broström Lindblad ett skott i sista sekunden och kunde då säkra en uddamålsseger. Mot Anderstorp var det lagets andra målvakt, Ruben Elg, som vaktade målet och där var han bara 23 sekunder ifrån att hålla nollan. En ovanlig bedrift i handbollens värld.

Killarna stod rakt igenom för en fantastisk defensiv insats och alla spelare bidrog till ett fint resultat.

Under söndagen fortsatte tjejerna i vinnarspåret och inledde med att besegra Anderstorp med 9-7, innan man följde upp med seger mot Tingsryd med 9-5. Mot Hallby i tredje matchen spikade man igen nästan helt defensivt och släppte bara in två mål medan man gjorde sex mål framåt och man ställdes sen mot obesegrade Kviberg från Göteborg i en symbolisk final (officiella resultat införs inte förrän spelarna är tolv år gamla).

Efter en väldigt jämn och spännande match fick Vaggeryd till slut se sig besegrade med 6-7, men matchen kunde gått precis hur som helst och tjejerna stod verkligen för en toppeninsats. Särskilt stark var Nova Schoeneck med sin vänsterarm från högerkanten medan den kollektiva och starka insatsen bakåt ger hopp om en rolig handbollsframtid i Vaggeryd.

Källa: Pressmeddelande

Foto: Privat

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *