Handboll

Förlust i serieavslutningen

Handboll Det blev en ganska klar förlust när Värnamo HK avslutade seriespelet med bortamatch mot HK Guldkroken.

Guldkroken – Värnamo slutade  28–20  (12–10).

Målskyttar Värnamo HK: Alma Jasarevic 8, Lisa Karlsson 5, Emma Hansson 2, Sanna Johansson 2, Sanna Sibonjic 1, Dea Livancic 1, Josefin Gerdtman 1

– Det blev en lite speciell match. Vi visste sedan innan att vi inte hade någon av våra målvakter tillgängliga denna helg. At flytta matchen eller lämna wo fanns inte på kartan, så vi använde tiden till att utveckla lite av framtidens handboll. Våra mittsexor fick turas om att vara målvakter, sedan följe de med upp i anfallsspelet och så spelade vi 7 mot 6 i denna fas. Någon plan b fanns inte, så ett stort tålamod behövdes för att försöka hitta lösningarna i detta. Vi använde torsdagsträningen för att skapa oss en tydlig tanke på hur vi ville spela, men träning och match är två skilda saker och det var med stort intresse vi tog oss an utmaningen, noterar tränaren Peter Alzén.

Första halvlek var riktigt bra. Guldkroken tog ledningen direkt och även om VHK aldrig var i ledning så var första 30 minuterna riktigt jämna. Dea Livancic som fick äran att börja som målvakt gjorde några räddningar.

– Trots förlust var det ett väldigt glatt lag efter matchen. Även jag är otroligt nöjd med hur vi tog oss ann denna uppgift. Guldkroken är det lag som har haft klart störst utveckling under säsongen och det hade säkert blivit en tät match med ordinarie målvakter tillgängliga. Både Dea och Kajsa ska ha beröm för sitt mod att ta sig an rollen som målvakt, dessutom hade bägge räddningar på kontot. I övrigt måste hela laget rosas där samtliga visar en underbar attityd till det vi håller på med.

Taggar

Dela