Handboll

Förlust för VHK

Handboll Värnamo HK förlorande i säsongens sista hemmamatch mot HB 78 från Jönköping med 18–24 (9–10).  

HB 78 har krossat det mesta denna säsong även om de visade lite mänsklighet tidigare i veckan då HK Guldkroken lyckades vinna.

– Med det i minnet trodde vi verkligen på att vi skulle kunna ge dem en fat om poängen denna gång. Även om laget denna gång kom till spel utan dom division 1.tjejer som stundtals spelar här består laget av mycket skolade och duktiga tjejer som till vardags går handbollsgymnasiet i Jönköping, så en solid insats skulle krävas, noter VHK-tränaren Peter Alzén.

Matchen börjar målsnålt och inget av lagen lyckas göra mål och det dröjde hela sju minuter innan HB spräckte måltorkan. Efter det var det gästerna som satt i förarsätet och VHK hann bränna två timeouter på 20 minuter.
– Vi har svårt att hitta lösningar på HB:s offensiva försvar, samtidigt som vi är bleka bakåt där vi inte alls är igång i fötterna. Vi tvingar upp tjejerna i 3–2–-1-försvar några anfall, mest för att tvinga oss själva att bli lite rappare. När vi sedan ganska omgående backade tillbaka satte vi den detaljen lite bättre.

Även inledningen av andra halvan var långt från bra från VHK. Gästerna gick från 10–9 till 20–14 innan VHK på nytt kunde hålla jämna steg med motståndaren.

– HB vann kontrollerat och som matchen såg ut, rättvist. En match som vi var långt från nöjda med och även om det stundtals var långt från någon katastrof kände vi nog att vi inte riktigt spelade på toppen av vår förmåga, något som hade krävts för att sno åt sig poängen mot denna typ av motstånd.

Individuellt är nog Johanna Boberg den som kan kvittera ut bäst betyg idag. Nu återstår bara en bortamatch mot HK guldkroken på lördag innan VHK sätter punkt för säsongen 2016/2017.

Målskyttar Värnamo HK: Alma Jasarevic 5, Johanna Boberg 4, Lisa Karlsson 3, Sofie Andersson 2, Josefin Gerdtman 2, Emma Hansson 1, Sanna Johansson 1

Taggar

Dela