Friidrott Wärnamo Sportklubb hade en stark kvintett som tävlade vid Kalmarspelen under lördagen och söndagen.

Felix Sköld hoppar höjd  [1/4]

Meja Askestam – till vänster – på 200-meterspallen  [2/4]

Elias Andersson som segrare på P-17-kulpallen  [3/4]

Elias Andersson visar upp medaljskörden  [4/4]

Meja Askestam krossade i sitt personliga rekord och förbättrade därmed också sitt egna klubbrekord på 60 meter i F-13-klassen när sprang i mål på 8,24, vilket räckte till en tredje plats i det starka startfältet. På 200 meter blev det också ett prydligt personligt rekord på 28,08, vilket innebar en andraplats.
Till gällande klubbrekord som är från 2005 fattades det endast 0,1 sekunder så det känns troligt att Meja överträffar klubbrekordet innan säsongen är slut.

Emilia Gustafsson Hjertonsson – också tävlande i F-13 – gjorde ett mycket fint 60 meterslopp när hon sänkte sitt personliga rekord till 9,77.

Felix Sköld hoppade högt i P-14-klassen när han vann en silvermedalj i höjdhopp på 1,54 endast tre centimeter från sitt personliga rekord.

Elias Andersson gjorde många fina prestationer och samlade på sig en hel hög med medaljer. I diskus i P-15-klassen blev det seger med ett långt kast på 47,48, vilket är cirka en meter under Elias personliga rekord. Även i slägga blev det seger för Elias med ett längsta kast på 48,63. Han sprang även in på personligt rekord 10,01 på 80 meter, vilket räckte till en bronsmedalj.

Elias valde att gå upp en klass i kula och stöta med femkiloskulan i P-17-klassen och hanterade den tyngre kulan galant när han
stötte 13,61 och tog hem segern. Elias sprang även ett 200 meters lopp i P-17-klassen på fina tiden 25,64 och inkasserade en bronsmedalj.

Magdalena Mirzac tävlade i F-11-klassen och satte prydliga personliga rekord både på 60 meter och 400 meter. Inga resultat får presenteras för aktiva som är elva år eller yngre.