Fotboll

WIK vann på ”Öa”

Fotboll Waggeryds IK är på träningsläger på Visingsö och vann dagens träningsmatch.

Det är ett vårlikt Visingsö där WIK-damerna finns just nu. På plats är 17 spelare och två tränare som huserar från fredag till söndag. Hittills har man genomfört två träningar och i dag match på gräs första för säsongen. WIK mötte Gripenbergs damlag som spelar i division 4 men var förstärkt med fyra killar från klubbens juniorlag.

– Vi för matchen från början till slut och har ett mycket bra passningsspel trots ojämnt underlag. Vi varierar spelet med långa och korta passningar samt vänder spelet och kommer till många avslut. Trots ett massivt övertag i första halvlek leder vi bara med 1–0 (Elsa Åkerhag). Bra målvaktsspel i motståndarlaget, berättar tränarna Bengt Carlsson och Eva Ekström.

– Vi ökar på med 2–0 genom Lisa Ståhl i minut 52. Vi fortsätter skapa genom instick, inlägg, hörnor, frisparkar men skam den som ger sig så i 80:e minuten gör Elsa Åkerhag 3–0 i fint spel med sitt mittfält. Genom 4–0 i minut 85 fullbordar Elsa Åkerhag ett hattrick.

I minut 88 kommer Linnea Ihreklint fram från vänster och skjuter in 5–0. I matchens sista minut får Edona Demaj in en perfekt avvägd frispark utanför straffområdet och fastställer slutresultatet till 6–0.
Tränarna är nöjda med matchen och lyfter hela laget.

– Nu ser vi fram emot seriepremiär den 13 april mot Hultsjö IF Atom hemma.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Glada WIK-tjejer på Visingsö. Läsarbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *