WIK uppe som serietvåa

Fotboll Genom klara 4–0 (2–0) hemma på IP mot Göteborgslaget IK Zenith är Waggeryds IK nu uppe som serietvåa i mellersta division 3 Götaland. Waggeryd klättrade från sjunde till andra plats genom segern. – Helt otroligt. Vi har flyt just nu, säger tränaren Thomas Johansson belåtet. Men vi gör det bra också.

En stor spelaromsättning med många flyktade spelare gjorde att WIK mer eller mindre dömdes ut innan serien började.

– Och när vi nu också har skapat ett effektiv omställningsspel så blir det bra, säger Thomas.

Han menar dock att huvudsakliga målsättningen  med säsongen är att klara kontraktet. Och därvid lag ser det ju bra ut.

– Vi tittar mer neråt i tabellen än uppåt. Men kanske vi får göra en revidering framöver. Det känns otroligt bra just nu, säger Thomas vidare.

WIK inledde matchen i stark motvind och det lät dröja på sig en halvtimma till första målet. Mittbacken Anton Åkerhag knoppade en hörna distinkt i mål. Och bara minuten före paus gjorde laget mesta målgörare Jonathan Johansson 2–0 med ett välplacerat skott invid stolpen.

WIK fortsatte på den inslagna vägen efter paus. Jonathan gjorde 3-0 efter en fin frispark från lillebror Emil. Och när drygt timman var spelad kom 4–0 genom en mäktig frispark från Christoffer Frisinette-Fich.

Några bekymmer att spela av matchen för WIK fanns aldrig. Man gjorde flera spelarbyten.

– Det är bra att kunna vila några samtidigt som man får fler spelare att bli delaktiga, summerar Thomas.

Det blir ett högt kollektivt betyg till alla spelare.

Att Jonathan Johansson har betydelse för laget visar inte minst hans tio gjorda mål så här långt. Likaså imponerade på nytt unge högerbacken Zacharias Råvik. En spelare man dock får släppa ifrån sig till hösten då han ansluter till Kalmar FF:s ungdomsakedemi. Plus också till Albin Sandberg och till Anton Åkerhag som mer och mer växer ut till lagets försvarschef.