WIK krossade topplag

Fotboll Efter en motig period med flera förluster lossnade det rejält för Waggeryds K i sydvästra trean när serietvåan Stafsinge IF slogs tillbaka med hela 6–1 (2–1) på hemmaplan.

Linus Lyck. Arkivbild

– Vi bestämde oss för att ändra spelplan och i första hand täta till det bakåt. Det gjorde vi på ett förtjänstfull sätt och att det sedan blev sex mål framåt är bara att tacka för och ta emot, säger WIK-tränaren Thomas Johansson.

WIK följde den uppgjorda spelplanen och såg till att inte fick några målchanser att tala om. Hallänningarna fick sitt mål precis före pausvilan. Men då hade WIK hunnit med att göra två mål.

–Skönt för killarna med en seger. Det behövde v i verkligen. Tabelläget stabiliserades och med fortsatt inställning och ödmjukhet kan det bli riktigt roliga matcher framöver. Vi ser redan fram mot fredagens derbymatch mot Gislaveds IS, säger Thomas.

I takt med att WIK-målen föll flyttade Stafsinge fram sina positioner med och att det blev enklare för WIK att göra mål. Matchbilden blev precis som Thomas ville. Bra regisserat…

Linus Lyck i sin högerkantsposition svarade för fyra av målen. Med sin rörlighet var han en spelare som Stafsinge aldrig fick grepp på. Ja, de nya spelarna i laget från Jönköping hade en hellyckad dag då William Neth och Christofer Friseneette-Fich gjorde var sitt mål.

Naturligtvis blir det ett kollektivt överbetyg. Tobias Lundgren fick gå in som målvakt och gjorde det på ett övertygande sätt. Artonårige Tim Björnberg kom in för första gången på mittfältet från start och övertygade stort. Vidare ska lagkaptenen Viktor Forsman hyllas för en idog arbetsinsats. Och så då till sist också extra blomma till Linus Lyck förstås.