Fyramålsskytten skillnaden för Västboås

Fotboll Västboås vann den andra kvalmatchen till division 4 mot Bankeryd med hela 6-2. August Gunnarsson satte hela fyra mål för sitt lag.

Västboås tog ledningen redan i den 18:e matchminuten på straff genom Jonatan Eriksson, men Bankeryd kunde kvittera sex minuter senare. Matchens förgrundsfigur August Gunnarsson kunde dock med två mål ta Västboås in till pausvilan med en 3-1-ledning.
– Idag spelade vi fotboll, konstaterar den nöjde Västboåstränaren Björn Barkman efter matchen och syftar på att insatsen var bättre idag än den förra matchen mot Sommen.

Bankeryd reducerade till 3-2 en bit in i den andra halvleken, men August Gunnarsson ökade på till 4-2. Adam Svenningsson stack emellan med 5-2 innan Gunnarsson med sitt fjärde mål för dagen kunde fastställa slutresultatet 6-2 i den 87:e minuten.

Västboås är nykomlingar i division 5 och nu har de chansen att gå upp till fyran. Mycket hänger på hur det går i nästa helgs kvalavslutning mot Taberg på bortaplan.
– Vi har gjort en fantastisk säsong, säger Barkman.

Barkman vill lyfta fram fyramålsskytten August Gunnarsson och målvakten Ludvig Bostig från dagens match.
– Men det är ett jämnt och taggat Västboås idag.