Fotboll

Västboås första seger

Fotboll På Ryavallen i Västboås möttes i kväll två lag som inte vunnit någon match. Men, nu har Västboås GoIF gjort det, via 3–1 (2–0) mot gästande FK Liljan.

Värnamolaget gick till spel med två kryss-poäng i bagaget men får vänta på första segern.

– Vi gjorde en bra match, men vi får inte till det i avslutningarna, säger Liljans tränare Artan Ramosaj.

Västboås ledde, icke orättvist, i paus med 2–0. I andra halvlek ökade hemmalaget till 3-0 innan Liljan fick tröstmåla genom Anel Mehmedbegovic.

– Vi gör enstaka misstag och det straffar oss. I stort dominerade vi hela andra halvlek och hade nog 20 chanser, men vi saknade vår målskytt Muratovic som var avstängd för tre gula kort.

Västboås hade en oavgjord och två nederlag inför kvällens drabbning. Och, segern innebar att VGoIF bytte plats med Liljan i tabellen.

– Vi är nöjda med poängen och det var viktigt att slå Liljan då vi båda är i de nedre regionerna, säger hemmatränaren Jonas Robertsson, men poängterade:

– Vi gjorde inte vår bästa match utan måste upp ett snäpp ytterligare. I andra halvlek backade vi hem för mycket. Tycker vi vann välförtjänt efter en bra försvarsinsats.

Stor matchvinnaren var Martin Axelsson, som gjorde alla tre målen, varav det tredje på straff.

– Martin kom till oss förra året och har fått en offensivare roll i år och nu har han gjort fem mål, säger Robertsson, belåtet.

Beröm i VGoIF får högerbacken Hugo Svenningsson.

– Han är ung, orädd, läser spelet bra och är brytningssäker, berömmer Jonas.

Plus också till mittbackarna Mattias Remnehöjd och Lukas Hållstedt och Martin Axelsson – förstås.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *