IFK Värnamo chanslösa emot Malmös press

Fotboll Värnamo fick springa rejält mot Malmö i sista gruppspelsmatchen i svenska cupen. Pressen blev för mycket och smålandslaget lyckades, med blotta förskräckelsen, komma undan med 2–0, där halvtidsresultatet skrevs just till 2–0. –Det var en konstig match där vi bitar av matchen är vi bra, säger Kim Hellberg om sista gruppspelsmatchen.

Malmö var inte bara ett nummer större utan två, kanske tre, än IFK Värnamo i avslutande Svenska cupen matchen. Malmös inledande press, även om Värnamo var med på den, gav resultat och efter 45 minuter stod det 2-0 på matchtavlan, till Malmögänget.
– Vi började första 15 minuterna bra, men blev lite för fega i vårt försvarspel. Det var något vi sa att vi skulle rätta till, säger Kim Hellberg om matchens första halvlek.

Pressen fortsatte från skånelaget. Men Värnamo lyckades få till ett par omställningar, även om de var få. Målen uteblev i andra halvleken och matchen slutade 2-0.
– Det var en konstig match där vi bitar av matchen är bra. Men sett över 90 minuter är vi inte riktigt med i deras tempo.

Känner att er målvakt Pilip Vaitsiakhovich rädda er många gånger. Vad tycker du själv?
– Absolut var han bra men även Abdussalam Magashy var riktigt bra. Sedan gjorde backlinjen en riktigt bra andra halvlek.

Vad känner du om eran insats i dessa tre matcher?
– Det är väl precis så här gruppen skulle sluta. Vi gav det en chans i denna matchen, men som sagt vi mötte Sveriges bästa lag förra säsongen.

Vad väntar för IFK Värnamo nu?
– Nu väntar en träningsvecka och förhoppningsvis en träningmatch mot Mjällby om de inte går vidare i cupen. Sedan tar vi två dagar ledigt för att köra vidare.

TEXT: Kenneth Andersson

4 reaktioner på IFK Värnamo chanslösa emot Malmös press

Spel i allsvenskan innebär inte att IFK får 30 bortamacher på konstgräs mot MFF. Tycker att IFK gjorde en ok insats med tanke på att man mötte Sveriges bästa fotbollslag. IFK spelade bra första 15 och sista 45. Sista halvtimmen i första halvlek dominerade MFF. Jag tror också att IFK kan göra bättre ifrån sig mot MFF på Finnvedsvallen den 21 april.
En bra genomkörare för IFK. IFK har en bred trupp,
Man kommer att ha möjlighet att rotera laget på vissa positioner beroende på vilket lag som man skall möta!

Tror inte att det var många av spelare och ledare som innerst inne trodde på seger mot svenska mästarna på deras hemmaplan, även om man initialt höll uppe spelet 10-15 minuter. Sedan gick det för fort för IFK-arna.
Som tidigare skribenter uttryckt håller inte Hampus Näsström på den här nivån, åtminstone inte som mittfältare. Charlie Vindehall är bolltrygg, men också där går det för fort när MFF driver upp tempot.
Bollinnehavet över hela matchen var 54-46 procent i Malmös favör och det låter ju inte så överlägset, men under den sista halvtimmen av första halvlek var det nog snarare 80-20 och då avgjordes matchen.
16-6 i skott, 7-4 i skott på mål och 5-6 i hörnor är inget att skämmas över, men MFF var närmare tre och fyra mål än IFK-reducering.
Jag vet inte varför, men jag tror att det kommer att bli en jämnare kamp på Finnvedsvallen när MFF kommer besök i april.

Visst , Vi möter Sveriges bästa lag, men första halvlek är faktiskt under all kritik! Lite tråkigt att visa upp att man är så utspelad. Vi kan inte ha skrämt många framtida motståndare i dag.

Sedan som första halvlek såg ut så kan jag tycka att som lagkapten så ska man vara lite förbannad och kritisk till sin egna insats i halvtidsintervjun.

Netinho och Wenderson tycker jag ska vara startspelare helt klart.

Tihi och Näsström tycker jag måste steppa upp ett eller två steg om de ska utmana om startplats.

Nu är jag kritisk men tycker inte det var många som får godkänt i dag.

Ska vi hänga kvar i allsvenskan måste vi steppa upp många växlar på alla punkter.