Fotboll

V-Södra vill vara på övre halvan

Fotboll Efter att nästan ha åkt ur division 4 för två år sedan så slutade Värnamo Södra fyra ifjol. Nu vill man fortsätta tillhöra den övre halvan av serien. – Det är inget som kommer komma av sig självt, säger tränaren Patrick Schellas.

Bild från ett försäsongsmöte med Bredaryd Lanna IK. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Liksom alla andra fotbollsmänniskor så tycker även Patrick Schellas att det ska bli otroligt skönt att dra igång tävlingssäsongen. Detta efter två förkortade säsonger som han beskriver som konstiga.
– Det är ju därför man tränar. Man vill ha den här kicken av tävling och att spela match. Det ska självklart bli jätteintressant.

Vill tillhöra övre halvan

V-Södra har spelat många träningsmatcher inför premiären av division 4 västra.
– Jag lägger aldrig någon direkt vikt vid resultaten, utan jag tittar hellre på hur det ser ut och jag tycker det stundtals sett bra ut, summerar Patrick Schellas försäsongen.

Vad har ni för målsättning?
– Vår målsättning är att tillhöra övre halvan av serien. Sen vet vi alla att det krävs rätt mycket, allt vad det innebär med avstängningar och turer i resultat. Men jag tycker ändå vi fått ihop en bra grupp och haft bra träningar under våren.

Ifjol slutade V-Södra på fjärde plats. Men i år är det en ny serie.
– Vi vet att det kommer lag från division 3, både Anderstorp och Haga. Gnosjö var fantastiskt duktiga förra året. Så det är tuffa bataljer. Så det är inget som kommer komma av sig självt.

Vilka lag kommer slåss i toppen av serien?
– Jag håller Gnosjö som lite favoriter med tanke på hur de var förra året och de har fått några nyförvärv nu. Det är ett bra lag och framförallt har de rutinerade killar.

Inleder mot Vrigstad

Fjolårets skyttekung Qendrim Hajrizi har lämnat. Det har också målvakten Edvard Samuelsson gjort. Målvakten Oscar Tengmark, samt utespelarna Dennis Andersson, Dino Okic och Adrian Paukovic har dock tillkommit.

Vilka blir utropstecken i Värnamo Södra?
– Svårt att säga. Men jag hoppas att en sån kille som Hampus Johansson, en 05:a som visat bra intentioner under våren nu på träningarna, får han speltid så kan han säkert överraska många, säger Patrick Schellas.

Värnamo Södra inleder säsongen med bortamatch mot Vrigstad på annandag påsk, den 18 april.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *