Fotboll Värnamo Södra tog i lördagshettan emot serieledande Ljungby IF.

V-Södra i spel. Arkivbild

Matchen slutade hela 0–4 (0–2)

V-Södra tangerade därmed säsongen största förlustsiffror.

Ser man på tabelläget var inte Ljungbys seger särskilt överraskande men få trodde nog att det skulle bli hela 4–0. I våras var det en ganska jämn match i Ljungby, blott 4–3.

För V-Södra blev det tufft: Dels hade man flera på skadelistan, dels fick ma nivå man. Med cirka tio minuter kvar av första halvlek blev Hugo Bergman utvisad efter kamp med en Ljungbyspelare. I andra halvlek drabbades Kushtrim Pretini av en utvisning efter tjafs med domaren.

– Men två man mindre gick det ju inte direkt lättare, säger tränaren Jons Liljeqvist besviket.

Ljungby var ändå numret större mot ett V-Södra som på papperet borde ligga högre upp i tabellen.

– Det blir bra med vila nu, säger tränaren som hade svårt att se ljusglimtar. Den ende som gav allt var Anders Luu som ändå är halvskadad.

Målvakten Andreas Karadza fick utgå på grund av en lättare hjärnskakning vid ställningen 0–4. Utespelaren Gustaf Löfving hoppade in mellan stolparna och skötte sig bra.

Nu är det uppehåll en dryg månad. Nästa match spelas först den 9 augusti när Strömsnäsbruk kommer på besök.