Fotboll

Utpekad som frälsare – hyllar kollektivet: ”Det är där fokus ligger”

Fotboll Han är utpekad av den samlade fotbollsexpertisen i media som den som ska frälsa IFK Värnamo i allsvenskan och göra målen. Själv försöker Marcus Antonsson tona ner det där snacket. – Vi är ett lag och vi ska göra någonting tillsammans. Det är där fokus ligger.

Marcus Antonsson (till höger) tillsammans med Francis de Vries. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen.

Det slog ner lite som en bomb när IFK Värnamo i början av februari offentliggjorde att man värvat anfallaren Marcus Antonsson från Malmö FF.
– Det kändes väldigt bra när jag kom i kontakt med Värnamo och jag vet att det är en väldigt fin och utvecklande miljö. De spelar en väldigt attraktiv och fin fotboll, berättar han om beslutet att skriva på för den allsvenska nykomlingen.

Marcus Antonsson har en diger karriär bakom sig. Moderklubben är Unnaryd, men han flyttade till Halmstad som ung och det var där den allsvenska debuten skedde. Genombrottet kom i Kalmar FF där han på en och en halv säsong, 41 allsvenska matcher, gjorde 22 mål.

Proffs i England

Framgången ledde 2016 till ett kontrakt med den klassiska engelska klubben Leeds som då höll till i andraligan. Där blev det en säsong innan karriären i England fortsatte ytterligare ett år i nästan lika klassiska Blackburn.
– Det var en dröm som gick i uppfyllelse. Min största önskan och dröm har varit att spela i just England och det var ett äventyr, väldigt lärorikt. Det är något jag är väldigt glad över att ha fått uppleva och haft väldig nytta av också, summerar han de två åren i England.

2018 flyttade 30-åringen hem till Sverige och skrev på för Malmö FF där han till en början fick spela en hel del. Men sejouren innehöll också utlåningar till norska Stabaek och ifjol spelade han på lån i Halmstad.

”Ska göra någonting som lag”

Men nu är det alltså IFK Värnamo som gäller.
– Så länge jag är aktiv så vill jag fortsätta utvecklas och bli så bra som jag bara kan. Dessutom är det väldigt kul att få vara en del av det här historiska året som det är för Värnamo med första gången någonsin i allsvenskan, säger han om ytterligare en anledning till att det blev en flytt till Småland.

Antonssons meritlista har fått utomstående fotbollstyckare att måla ut honom som en frälsare hos den allsvenska nykomlingen.
– Sånt snack är naturligt att det kommer. Jag kommer hit med stor erfarenhet från tidigare i min karriär. Men i vårat lag är det inte individen som på ska göra det, utan vi ska göra någonting som lag.
– Jag känner absolut ingen press. Vi är ett lag och vi ska göra någonting tillsammans och det är där fokus ligger.

Det har sett bra ut för Antonssons del på försäsongen, bland annat två mål på tre tävlingsmatcher i Svenska cupen.
– Det är skönt såklart att som anfallare göra mål direkt i en ny klubb och få en bra start. Sen är det någonstans försäsong det handlar om, att få pusselbitar på plats som lag och även att man kan vara frisk och få träna på. Få med sig den fysiska biten som man har nytta av sen när serien drar igång.
– Men det är klart att mål i två av tre tävlingsmatcher hittills, det är klart att det känns bra att ha med sig in i säsongen. Även om det inte är det viktigaste.

Nöjd med träningen

Återigen glider Antonsson in på laget, att det är kollektivet som ska göra det.
– Fokus ligger på att vi ska göra något bra som lag. Sen om jag kan hjälpa till och bidra med mål och assists och allt det där så är det jättekul. Men det viktigaste är att vi får till det och gör det bra som lag.

Han berättar att han under tiden som klubblös sedan kontraktet med MFF gick ut tränade på egen hand innan han blev klar för IFK Värnamo.
– Det har känts som att jag gjorde det bra, för jag har kommit in i det fint och nu börjar säsongen och premiären närmar sig. Jag tycker att det har känts väldigt bra här nu.
– Det märks och känns i hela kroppen att det börjar närma sig allvar här nu.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *