Fotboll

Två röda kort för IFK

Fotboll Det blev et tungt slut för IFK Värnamo borta mot serieledande Brommapojkarna, som avgjorde sent. Och, mindre lustigt var att IFK dessutom fick se rött kort – två gånger.

Att IFK Värnamo skulle ta poäng uppe i Stockholm kunde ingen begära. BP är inte serieledare för inte. De vann rättvist efter att ha dominerat spelet, vilket avsluten understryker: 7–1 på mål och 21–2 totalt. Dessutom 10–1 i hörnstatistiken.

Men, IFK tappade ännu en gång poäng sent i matchen. BP gjorde 2–1 i 82:a minuten. Med tilläggstid var det då drygt tio minuter kvar och förlusten är egentligen inget att säga om.

Tråkigt att förlora, men lika tungt och bittert är att IFK fick syna rött kort två gånger. Först mittbacken Fredrik Lundgren redan i 18:e minuten då han ”dragit ner” en hemmaspelare. Inte nog med rött kort, BP fick också straff och gjorde förstås ledningsmålet då.

Stark press hela tiden från BP, men i en kontring lagom kort tid före paus gjorde IFK 1–1.

– Ett snyggt mål där vi vann bollen på vänster, flyttade över till höger och Oscar (Johansson) sprang i djupled, fick passningen och satte kvitteringen i bortre måldelen, berättar tränaren Christian Järdler.

Slutet blev dock tungt och trist, dels förlust, dels ytterligare en utvisning, Pär Cederqvist, på tilläggstid.

– Det blev en annorlunda match med underläge efter mindre än 20 minuter plus att vi då fick fortsätta med tio man. Men, jag är stolt över laget som spelade 1–1 i 70 minuter. Det var starkt och lojalt och så var vi ju nära, men sådan är fotbollen.

Två utvisningar i en och samma match är förstås ovanligt.

• Utvisningen på Lundgren är kanske inget att säga om?

– Jo, absolut. Det är inget rött kort, ingen ful grej av honom eller tröjdragning. Det hade varit tillräckligt med straff, betonar Järdler.

• Och, hur gick Cederqvists röda kort till?

– Det såg jag inte och har ingen aning om.

Hur som helst betyder de röda korten att Lundgren och Cederqvist inte får vara med i nästa match, 28 augusti på Finnvedsvallen mot grannen Öster.

Om de får vara med på onsdag i cupmatchen borta mot skånska Torns IF kunde IFK-tränaren inte svara på.

– Det får vi kolla upp, säger han.

Taggar

Dela