Tung start för FC Dardania

Fotboll Det blev dessvärre en ny förlust för Dardania. Gästerna  IFK Stockaryd vann med 1–4, där Dardania släppte in två mål på femton minuter i första halvleken. – Vi ger bort matchen de första tjugo minuterna, säger tränaren Behar Ferizi.

Herrfotbollens division 5 mellersta har precis startat. FC Dardania har inte fått den start man velat. Förlust med 2–3 i premiären mot Österängen. Den följdes upp med ytterligare en förlust när man tog emot IFK Stockaryd under fredagen.

Det startade med att laget släppte in två mål inom loppet av femton minuter. När halvtidspausen kom stod det 0–2 på matchtavlan.

– Vi lyckades inte med vår spelplan. Vi ger i stort sett bort matchen under första tjugo minuterna, säger tränaren Behar Ferizi.

Det skulle inte sluta där. Fem minuter in i andra halvleken utökade gästerna till 0–3. Tio minuter kvar av ordinarie matchtid kom så en reducering, 1–3, genom Fisnik Kuqi. Stockaryd fick sista ordet rent målmässigt när de satte 1–4 som blev slutresultatet.
– Även om vi förlorat de inledande matcherna så är det utvecklande, både för mig och laget, säger Behar Ferizi.

Efter försäsongen och efter två seriematcher, känner du att ni är där ni ska vara?
– Det är klart jag hade önskat att vi varit längre fram, men nu är det som det är och vi arbetar utefter vår plan, vilket tar tid.

Vad kommer träningarna innehålla kommande vecka?
– Vi ska fokusera på försvarsspelet och en hel del bollinnehav.

Text: Kenneth Andersson