Fotboll

Tung IFK-förlust

Fotboll Flest avslut och klart flest hörnor. Det såg länge hoppfullt ut för IFK Värnamo i seriepremiären, men Gefle IF avgjorde sent, 2–1, och la beslag på alla tre poängen.

Roar Hansen, IFK Värnamos tränare.

– Prestationen är klart godkänt, men resultatet känns tungt, erkänner IFK Värnamos tränare Roar Hansen.

Siffermässigt hände inte mycket, eller ingenting, första tio minuterna. Sedan fick Gefle en hörna, men därefter handlade det mesta om IFK Värnamo. Sex hörnor skapades i första halvlek och Alexander Henningsson hade två bollar mot mål.

– Vi hade stort bollinnehav och det verkade mest som om Gefle ville kontra. Men, det stod 0–0 i paus och det var bara att jobba på.

Andra halvlek fortsatte i ungefär samma stil. Ytterligare ett par avslut från IFK, men i 59:e minuten kom i stället 1–0 för Gefle. Målskytt Jonas Lantto.

– Då var det bara att jobba vidare, vi har en bra period och 1–1 kommer. Gefle ser trötta ut och vi har en bra chans ytterligare.

Det svänger fort och i 87:e minuten tar Gefle ledningen igen. 

– Där hade Gefle mycket flyt.

Roar gör två byten. Det är ont om tid, men tiden rinner ut. 

2–1 till Gefle, men hörnfacit slutar 2–9.

– Det var nära ett par gånger, men det är bara att åka hem och träna vidare. Det var bra energi i gruppen och vi utvecklas hela tiden.

När IFK kvitterade kom det upp att Alexander Henningsson gjort mål (och även assisterat!). Sedan ändrades det till Pär Cederqvist (som även fick assist, vilket sedan ändrades till okänd spelare).

• Du, vem gjorde målet och vem assisterade?

– PC gjorde målet, snyggt dessutom, och York Rafael slog ett fint inlägg.

Då vet vi det.

Aldrig roligt att förlora, men positivt var att IFK skapade och låg på. Det hade varit värre om laget inte skapat något. 

Nästa match ska vara hemmapremiär 10 april mot GAIS. Återstår att se om den matchen kan spelas på Finnvedsvallen. Eller om den flyttas framåt i tiden eller spelas i Borås.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *