Syrianska–IFK: 1–0 (slut)

Fotboll IFK Värnamo spelade i kväll första kvalmatchen borta mot Syrianska FC. Det blev Syrianska som vann matchen med 1–0. Målet kom på straff. Straff fick också IFK, men missade den chansen.

Ingen lycka för Pär Cederqvist. Arkivbild

Det är tydligen inte IFK:s kväll. Fabio Gama dos Santos som varit jättebra och lekt med motståndarna revs omkull och Gama var inställd på att ha fått frispark. I stället fick han gult kort av domare Ladebäck. Minuten var 77.

—-

Äntligen fick Cederquist ett domslut med sig i 71:a minuten. Vid en hörna vältes PC och det såg domaren och blåst straff.

Men, vad hände. Jo, Cederquist sköt högt över.

—-

IFK har fått sitt tredje gula kort. Det var Claudio Perez som fick det i 57:e minuten.

—-

Andra halvlek var bara ett par minuter gammal då Syrianska var i anfall. Bollen nådde en SFC:are och bakom störde Freddy Winst. Syrianskas spelare föll snabbt och domaren Adam Ladebäck pekade direkt på straffpunkten.

Seth Hellberg slog straffen. Joakim Wulff kastade sig åt rätt håll, men bollen hann före in i nätet så 1–0 till Syrianska.

—–

Spelmässigt har IFK haft det mesta och det bästa även om Syrianska varit uppe i några offensiva attacker.

Båda lagen har täta försvar, men IFK har haft ett par avslut som varit nära att ge mål. Alexander Henningsson hade ett lurigt skott i 39:e minuten precis utanför målvaktens vänstra stolpe och tre minuter därefter försökte Viktor Einarsson med ett volleyskott.

IFK har dragit på sig två varningar. Först var det Sameegh Doutie redan i tionde minuten. Nästa gula kort fick Viktor Einarsson i 28:e minuten.

Ett spelarbyte har IFK redan gjort. Det kom i minut 21 då Doutie gick ut och Alexander Henningsson kom in.

Noteras kan att Pär Cederquist är stenhårt bevakad och tas hårt. Men, några domslut med sig får inte IFK-veteranen.