Fotboll

Sviding berättar om RÅs LB

Fotboll Vi berättade i går om hur det gick för bland andra RÅs LB F 03 i Gothia Cup och nu har vi fått kompletterande matchrapporter.

Rås LB i Gothia Cup. Arkivbild

• Viborg-Rås LB 4–0 (2–0)
Ett akademilag som spelar fotboll på division 1-nivå och där vi inte kommer upp i vår ordinarie standard, men kunde med lite flyt haft en 2–0-ledning efter två heta chanser i början av matchen. Ju längre matchen gick stod det ganska klart att de var snäppet bättre än oss. De hade bra bollkontroll, passningskvalitet och bollmottagning. De spelar förmodligen i final på lördag då de imponerade stort!

Som tränare kan man bara imponeras av lag som spelar en så fantastiskt fin fotboll. Inte svårt att ta en sådan här förlust då de var bättre än vad vi är idag men ingen kan ta ifrån tjejerna att de jobbar och sliter hela matchen!

• Rås LB – Owatonna Fusion från Minnesota 3–1 (0–0)
Detta var en måste-match för oss för att ha chans att imorgon kunna nå A-slutspel.
Vi inleder lite nervöst och stressat, har ett antal lägen att sätta ett ledningsmål.
Individuellt var amerikanskorna kvicka och bollskickliga, så vi fick jaga och slita i första halvlek. Vi tar ledningen i 32:a minuten genom Alicia Bergström som förvaltade en straff på säkert sätt. Owatonna reducerar sen omgående i 34:e minuten på en snabb kontring.

Vi försöker sedan trycka på och får en hörna i 36:e minuten som Tindra Enocsson går upp och nickar och som sen målvakten släpper retur på och Lisa Sjöblom lyckas slå in. Vi fortsätter vår offensiv och får i 44:e minuten ytterligare utdelning genom att Amanda Holm trycker in bollen i mål. Väldigt förlösande för tjejerna!

Lång dag, tufft motstånd och lite sömn satte prägel på denna dag.

Nu väntar FC rosengård i ett direkt avgörande om vilket lag som går till a- respektive b slutspel.
Väldigt kul att få möta dessa akademilag och få chansen att mäta våra krafter mot dem.

Stefan ”Sviding” Svensson
Tränare Rås LB

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *