Sverige på väg ur Nationsligan

Fotboll Sverige med bland andra Viktor Claesson är på väg ur Nationsligan efter förlust mot Kroatien.

Viktor Claesson som nyligen var tillbaka i spel i sin ryska klubb Krasnodar efter mer än ett års skadeuppehåll, blev inbytt i 65:e minuten. Han fick ett fint läge alldeles i slutet av matchen men bollen råkade studsa upp på handen och det blev avblåst.

Nikola Vlasic gav Kroatien ledningen efter en kontring i minut 31. Inbytte Viktor Claesson var delaktig i 1–1. Han spelade Mikael Lustig som fortsatte till Emil Forsberg i straffområdet. Emil spelade fint vidare till Marcus Berg som kvitterade.
I minut 84 kom 2–1 för kroaterna genom Adrej Kramaric.
Sverige hade kvitteringschans men nu kom alltså en ny förlust. Tre sådana a tre möjliga när halva serien är spelad.

Nu fortsätter Sveriges spel i Nationsligan med Portugal på onsdag.